Fortellinger.netOm oss

Fortellinger.net


Gro Jeanette Nilsen

Gro Jeanette Nilsen

  • E-post: gro.jea@online.no
  • Hjemmeside: www.ulff.com
  • Bosted: Oslo

Litt om meg

Skriveglede og kreativitet har beriket livet mitt så lenge jeg kan huske. Når det gjelder sjangere er jeg ganske allsidig, som du kan se av tekstene mine.

Boken Desember – en juleantologi, der jeg er redaktør og medforfatter, ble utgitt hos forlaget Publica Bok 22. oktober 2010. Prosjektet som omfatter noveller og dikt skrevet av Unge Lovende Forfatteres Forening (ULFF) som jeg er leder og oppstarter av, har pågått over flere år. Det er blitt en søt liten bok, den første boken jeg har hatt hovedansvaret for!

I 2002 skrev jeg et dikt som nå har surret og gått på fremmede blogger i ti år! Det er helt utrolig at diktet mitt er så godt likt at jeg har måttet fotfølge det og spore opp fremmede bloggere som publiserte det rundt omkring! Det er et dikt om sorg som jeg skrev i forbindelse med en begravelse, og i mai 2012 ble det endelig antatt i et litteraturmagasin.

Av andre utgitte skriveprosjekter, vil jeg nevne skrivejobben jeg gjorde for barnebladet Josefine sommeren 2007. Jeg ble bedt om å lage en adventskalender med 24 små kapitler som skulle utgis den påfølgende julen. Først måtte jeg sette meg inn i livet til en allerede eksisterende tegneseriefigur, før jeg kunne skrive om henne! Det var en spennende og utfordrende vinkling, jeg hadde ikke prøvd den varianten før. Historien (eller julekalenderen om du vil) ble utgitt som "Josefine Julealbum" av Pinjata hos Egmont Forlag i desember 2007.

En annen publisering er diktet som ble antatt av Gyldendal Undervisning i 2006, i norskboken "Safari" for 5. Klasse (Safari 5, Lesebok B). Diktet kom i en flott bok, med morsomme og fargerike illustrasjoner til diktet, ja det var til og med laget oppgaver ut i fra teksten! Også i samarbeidsprosjektet mellom radiokanal P4 og forlaget "Lille Måne" i 2005 ble jeg antatt mellom to permer med to av mine beste dikt – det ene fikk til og med førsteoppslaget i boka som heter "Firbente Fortellinger".

Et resultat av kreativitet og skriveglede, var som tidligere antydet at jeg i 2001 etablerte ULFF sammen med andre kreative sjeler. I dag er både medlemstall og prosjekter kommet opp på et nivå hvor det ikke lenger bare er en hobby, men en slags heltidsjobb på frivillig basis, om du skjønner. Arbeidet er fremdeles utrolig givende!

Mine tekster

© Fortellinger.net 2001 – 2015. Webhotell fra MinHost