Fortellinger.netOm oss

Fortellinger.net


Ola Anton Bakke

  • E-post: ola.bakke@sdsl.no
  • Favoritt/hjemmeside: (Ikke oppgitt)
  • Bosted: Oslo

Litt om meg

Født 1952 i Oslo. Vokste opp i Bærum. Bodde i eller rundt hovedstaden fram til 1990 da jeg flyttet til Hallingdal. Her bor jeg fremdeles, og trives så godt at jeg ikke vil tilbake til urbane strøk igjen. Kan ikke skjønne at noen holder ut stresset og kaoset i byen.

Jeg har bestandig vært en lesehest. Kunne både lese og skrive før jeg begynte på skolen. For å få tilgang til mer litteratur begynte jeg på syttitallet å lese på engelsk, som nå er det språket jeg foretrekker.

Har erfaring fra mange forskjellige yrker, men hovedinteressen har bestandig vært hotell og restaurantbransjen. Var "arbeidsnarkoman" inntil jeg for et par år siden fikk fibromyalgi. Etter jeg ble syk fikk jeg plutselig tid til å skrive, noe jeg bestandig har hatt lyst til.

I 2000 traff jeg igjen ungdomskjæresten som jeg ikke hadde sett på 30 år. Vi giftet oss, og har kjøpt et småbruk som ligger i skogkanten på 600 meters høyde.

Fritidsproblemer er et ukjent fenomen. Er ivrig amatørfotograf og steinsamler. Lager kniver og figurer i tre. Sammen med kona mi, som er gartner, holder vi på med å gjøre om tomta fra en steinrøys dekket med brennesle til "Hallingdals Hengende Hager", med fiskedam, blomster, busker og nyttevekster.

Når det gjelder litteratur er jeg nærmest altetende, men er spesielt glad i kriminalromaner, gjerne med humor og satire, som for eksempel bøkene til Carl Hiaasen eller Ben Elton. Den boka jeg har satt mest pris på, og som jeg stadig leser om igjen, er "Egypteren Sinuhe" av finnen Mika Waltari.

Selv skriver jeg alt annet enn kriminalromaner (i alle fall foreløpig). Det går mest i dikt, små fortellinger, kåserier, limericks og noveller. Håper å få gitt ut en bok med egne bilder og tekster en gang.

Har prøvd å få gitt ut en roman, men fått den refusert hos flere forlag. Har for tiden roman nummer to inne til vurdering.

Mine tekster

© Fortellinger.net 2001 – 2015. Webhotell fra MinHost