Fortellinger.netEssays

Fortellinger.net


Å kjede seg er ingen spøk

Av Gro Jeanette Nilsen, 22.02.2007

– Diagnose: pc-avhengig

Å kjede seg kan bety to ting. Enten er pc-en utenfor umiddelbar rekkevidde, eller den er ødelagt. Hvis den er utenfor rekkevidde i mer enn fireogtyve timer, betyr det enten at du, som den optimist du er, har reist på ferie eller for den saks skyld bare på et helgebesøk og bedt den passe huset, og tenkt at du sikkert vil unngå de største abstinensene – det er da bare snakk om noen dager, og tross alt er det jo bare en pc.

Eller, det kan bety at du ligger på sykehus, men likevel er frisk nok til å savne din gode venn. Det igjen, betyr at du burde ha sørget for å være sykere, når du først skulle innta sykehuset. Selv om du var da det da du kom, men "heldigvis" er på bedringens vei, som det så fint heter. De skulle bare visst hvilke kvaler som dukker opp når man snart er frisk igjen. Klokken på veggen er hvit med sorte tall. Tikk takk, tikk takk ...

Hvis det derimot er PC-en som er syk, blir det nok ikke snakk om innleggelse – så sant den ikke må sendes til reparasjon da. Det siste kan være en påkjenning for både pc-en og deg selv. Står den derimot hjemme, men likevel er alvorlig syk, er frustrasjonen komplett. Den har ingen e-post til deg. Du får ikke kontakt med omverdenen.

- Har den skjermen virkelig vært så svart tidligere? - Så mange rare lyder det er i dette huset som jeg ikke har lagt merke til før!

Dine venner og kollegaer har aldri noen gang føltes så fraværende, til tross for at de kanskje sitter i naborommet, hvis du er på jobb. Eller at de i virkeligheten bare er noen tellerskritt unna pr. telefon. Men telefonen ofrer du ikke en tanke. Det er pc-en, og bare pc-en du vil ha.

Tanken på å ikke få delta i chatte-samtalene på msn – eller i det minste få sett hvem som er online; har Carina fått tatt bort det forferdelige sitatet hun fant i en eller annen idiotisk sitatbok, eller har Anne fått byttet ut det fem år gamle bildet sitt? Og hva er det de ivrigste diskuterer denne gangen?

Man må jo være der det skjer! Å chatte pr. mobil blir liksom ikke helt det samme. MSN har dessuten gitt låta som starter med "I know you're home, you left your light on" en helt ny betydning. Selv om du kanskje ikke er direkte hjemme hos deg selv der du bor, men altså tilstede på nett, det er det som gjelder i dag. Vel, når du sitter der i sykesengen, er det for sent å tenke på at kanskje du skulle slått til og kjøpt bærbar pc likevel.

Og nettsiden din! Du burde ha oppdatert den snart, ja helst i går! Men alle vet at det er for sent å tenke på i går. Den hvite klokken på veggen samler støv. Det gjør sikkert pc-en også. Tikkingen gjør deg gal. Tikk takk, tiden går, tikk takk ...

Nei – for å døyve ventetiden er det nok bare å ta frem en bok, med god samvittighet, bøker svikter i hvertfall ikke. Sett deg i godstolen – eller i det minste sett deg godt til rette i sykesengen – og kos deg (så godt det lar seg gjøre med eventuelle smerter) med yndlingsboken. PC'en får du ikke gjort noe med likevel. Den får stå der med sin dystre skjerm og vente på bedre tider ...

Å kjede seg er ingen spøk. Tenk alt det du kan få gjort hvis baaare ...

– Kan noen se å få stoppet, eller aller helst fjernet den xxx klokken!!

Neste

© Fortellinger.net 2001 – 2015. Webhotell fra MinHost