Fortellinger.netEssays

Fortellinger.net


Hane pane

Av Reidun Skaug, 17.06.2009

Hane ble anskaffet til naboenes forferdelse. Han har det for seg at alle skal vekkes når det lysner. Om vinteren går det an, for da stenger vi vinduet, men om sommeren, når vinduet står oppe, skal han ha ut hønene kl 04:30 om morran! Etter naboklager stenger vi vinduet om kvelden og lukker det opp ved anstendig våknetid, sånn ca kl 08:00. Vi slipper de ut av hønsegården, og treffer på dem overalt. Vi er ikke så nøye på om de går i grønnsakshaven eller på plenen eller om de møller seg i blomsterbedet. Det eneste er at de spiste opp all jordbærkarten! Da brumma gubben...

Hønene er ikke for likestilling! Hanen overtok styringa med en gang! Han herjer med dem og bestemmer alt! Hvis jeg går tur med bikkja og hanen får se oss, skriker han ut og jager alle hønene inn i hønsegården, for han er en god vakthund. Jeg hater å kaste mat, og det slipper jeg nå! Jeg har en "skulebøtte" stående i gangen, og i den kaster jeg gammelt tørt brød, salat- og grønnsakrester eller andre ting. De elsker kokte poteter! Ellers får de hønsepellets. Det er nok tørt for dem, for vi må bytte vann i fatet hver dag, og da ligger det et tykt lag med mjøl i bånn.

Gubben er glad i hønene sine! Hver lørdag får de "lørdagsgodt"! Det er som regel kålrot, brød eller poteter. Da stormer de mot han og kakler og tar med seg hver sin bit bort i en krok.

Til jul fikk de varmepære og de fikk høy å sparke i. Det varmer oss å tenke på at hanan og hønene koser seg og har det varmt og godt og masse "hønsegodis".

Neste

Innhold

© Fortellinger.net 2001 – 2015. Webhotell fra MinHost