Fortellinger.netEssays

Fortellinger.net


Nye briller

Av Reidun Skaug, 19.06.2009

Etter fire års bruk begynte brillene mine å gå i oppløsning. Dessuten hadde jeg, etter noe malearbeid, brukt skrubben på glassa og vaska de i varmt vann. Gjør aldri det! På synssenteret fikk jeg beskjed om at jeg måtte ha to briller, en til databruk og en til gangbruk.

Merkelig at de billige brillene de averterer aldri passer til meg? Nei, glassene måtte spesialslipes og de billige innfatningene passet ikke i glassa, sånn holdt de på. Heldigvis dekker jobben databrille med unntak av innfatningen, der dekker de 850 kr. Merkelig nok var det visst billig innfatning til databrille, den kosta bare 1000 kr. Men gangbrilla, nei da måtte jeg ha større glass og innfatningen som passa meg i følge dama, kosta 4000 kr. Så jeg endte opp med å betale 9000 kr for gangbrillene. Det var en logo på der, men det sa de at det er nesten ikke mulig å få noen briller uten logo nå. Jaha, sa jeg, skal jeg gå og avertere for de og attpåtil betale dyrt for det! Jeg så ikke hvilken logo det var før jeg kom hjem, Gucci, sto det!

Jeg tok de på meg med en gang og gikk på jobben. Men ingen kommenterte det, ingen så at jeg bytte til databriller heller! Ikke søstra mi engang som jeg jobber sammen med og reiser sammen med hver dag! Da jeg kom hjem sa ikke gubben noe heller, makan! Vi snakka jo sammen, og vi satt ikke så langt i fra hverandre i bilen i hvertfall. Enda mine nye gangbriller har solbrilleeffekt, de blir mørkegrå når sola skinner! Jeg ble litt furt og tenkte at, neivel, jeg skal i hvertfall ikke si noe!

Det gikk 3 dager før gubben kommenterte det, det var da han så meg gå på fortauet på lang avstand! Ingen på jobben har sett det enda, nå er det ei uke siden!

I sommer skal jeg slutte å farge håret!

Neste

Innhold

© Fortellinger.net 2001 – 2015. Webhotell fra MinHost