Fortellinger.netEssays

Fortellinger.net


Vårtegn

Av Reidun Skaug, 19.06.2009

Hver vår har jeg og gubben en krig gående. Hvem ser vårtegna først?

Jeg leder på gubben i år for jeg så stæren først – 17. mars ja! Da hadde han bare sett svarttrosten på fuglebrettet! Men så sier han at han har sett sidensvansen på fuglebrettet! Da beskyldte jeg han for å juge, for jeg har ikke sett de, verken om kveldene eller i helgene. Ja, vipa, lerka, grågås og svaner kom tidlig i mars, de har vi sett samtidig fra stuevinduet.

Når naboen stikker innom er også vårtegna samtaleemne. Har du sett stæren enda du da? Neeii, naboen trakk på det, – eh – jeg så noen store svarte med gule nebb, er det stær det? Nei, (vi smålo) det er jo svarttrosten det! Da slo jeg i bordet med at jeg hadde sett stæren 17. mars!

Vi tror mange tar feil av svarttrost og stær! Fram med fugleboka folkens!

Men uansett samme hva vi ser når, når vi snakker med en skogskar øst i bygda så har han sett det før oss! Vi slår han aldri! Heller ikke når det gjelder vårblomstene! Nei, hestehov og blåveis fant han for lenge sia!

Men gubben og jeg holder det gående, nå gjenstår det hvem som ser linerla først, og ikke bare det, det spørs hvor man ser ho først også! I følge gammel overtro betyr det ulykke å se linerla rett i brøstet! Målet er å se linerla fra siden eller bakfra – først!

Neste

Innhold

© Fortellinger.net 2001 – 2015. Webhotell fra MinHost