Fortellinger.netEssays

Fortellinger.net


ADHD ødelegger meg!

Av Renate Sandstad, 15.11.2005

Jeg er ei jente på 16 år. Jeg har strevd med ADHD (attention hyperactivity disorder) i hele mitt liv. Jeg tror ikke folk vet hvordan det er og ha denne diagnosen. Før ble dette kalt MBD (minimal brain disfunction), det er sant, det er en liten hjerneskade. Mamma har alltid syntes jeg har vært unormalt vansklig og ha med og gjøre. Jeg er en vanskelig person. Jeg blir lett såret, mister all fokus på skolearbeid, blir lett revet med (fest og slikt, det er vanskelig og si nei), blir fort sint, ofte hyper, høre aldri etter, og dette blir jeg ertet for. Hvorfor skal folk erte andre som lider av noe. Det gjør det bare verre. Det de ikke skjønner, er at jeg blir såret når de sier slikt til meg. De kaller meg for mange ting, som; "Hei, jævla MBD" eller, "står til mongis" og, "er du helt idiot? Er du dum?". Og svaret er, nei, jeg er slettes ikke dum. De tror jeg ikke forstår hva de mener når de hinter og baksnakker meg. Jeg forstår det veldig godt, og det er veldig frustrerende.

Hvordan ville du ha likt og blitt ertet for at du har en diagnose du er født med? Det er umulig og bli kvitt denne diagnosen. Klart, jeg tar tabletter for dette, slik at jeg skal klare og konsentrere meg om skolearbeidet. Selv om jeg har ADHD så er jeg et godt menneske. Jeg er alltid snill og grei. Jeg er veldig hjelpsom, og jeg bryr meg om andres følelser og meninger. Selv om en person erter meg, og hun/han har det trasig, så trøster jeg hun/han og hjelper hun/han ut av den situasjonen hun/han er i, med og gi den personen råd. For jeg vet hvordan det er. Jeg har opplevd mer enn normale folk ikke har. Jeg er stolt over den personen jeg er, og ingen skal få erte meg for den jeg er.

Det er noen av de få som forstår meg, de bryr seg. Det er kjæresten min, bestevenninen min, og bestekompisen min. Mamma forstår meg ikke, og ikke resten av familen. De forstår ikke hvordan jeg kan være så umulig. Jeg er ikke umulig, bare prat med meg så går det bra.

Sliter du med ADHD eller mobbing så kontakt meg, så skal jeg hjelpe: rs_spider@hotmail.com.

Innhold

© Fortellinger.net 2001 – 2015. Webhotell fra MinHost