Fortellinger.netEssays

Fortellinger.net


Pan Lillehammer tur 2002

Av Svein Lanser, 04.04.2002

Borgerlønn

På sommerstevnet "PAN 2002" - Perestroika Alternativt Network Lillehammer 15.-17. juli 2002 - ønsker tre Folkeakademier i samarbeid med andre frivillige organisasjoner, foreninger og lag (ikke parti- og religiøse organisasjoner) å arbeide med freds-, miljø- og kultur spørsmål. Ett debatt-tema blir "borgerlønn" for frivillig samfunnsinnsats. Fordi frivillighetsarbeid - en del av den norske kulturarven - kan gå tapt om noen år - om det ikke stimuleres.

PAN-tur?

Perestroika? (Føl fri mot ti øre gift = førti til fem og førti!) Teori er spak? O´kiste-raper! Store ap-rike? Riket oser ap! Ap-retoriske? O´prate-krise! Rik eros-paté? Orkester-pai! Tie porre-sak? Pater ri okse! Pastor-reike? Poserer i akt! O´kaere sprit? - Per Estroika! - PANLillehammer 2002!

Tur-operatør?

Aktuelle samarbeidspartnere kan være frivillige innen organisasjoner som Nordisk Folkeriksdag, Attac, FiVH, NONAI (norsk støtteforening for indianere i USA), Norsk Amatørteaterforbund, m.m. Eller - med et sitat av Sigurd Hoel - "en samling og fornyelse i det hjemlige - i det som var og alltid vil være norsk, og dermed ekte og naturlig for oss".

Littera(r) tur i Oslo

Da "Bør Børson og vi" med tanke på vår økonomi - og temaet "Borgerlønn" ble servert i Folkeakademiet Romsås´ filosofi-café nylig, (ledet av filosofen Roger Larsen), var det med pepperkaker til kaffen - for Wienerbrødet hjemsøkte Folkeakademiet Stovners Bokcafé under Liv Heiers kåseri om "Sigurd Hoel - forfatteren, odølingen og europeeren" - og Mor Monsens kaker tok hjemstavn i Folkeakademiet Årvoll og omegns Filosofi-cafés "Det gode liv" (med filosofen Roger Larsen) - hvor "Livsløgn" var temaet.

Livsløgn på tur

I boken "Livsløgnen i faresonen" skrev stortingsmann for "Samfunnspartiet" (1933-39), B. D. Brochmann (1881-1956) - "Hvorfor setter ikke et umusikalsk flertall seg til å komponere veldige symfonier - som bare individer kan skape?" I et nytt blad, "Det gode liv", med målgruppen de på 45-50-pluss, menn inkludert, er nylig lansert - av Edda Aspeland, tidligere redaktør i Hjemmet, og Åse Myhrvold Egeland, ifølge Aftenposten: - Vin, kjærlighet, reiser, helse og kultur på blankt papir.

På tur til Paris

"Sekstiåtterne, som tegnet "reichske" symboler på Sorbonnes vegger i Paris under studentrevolten i 1968, har nå penger, tid og vil oppleve mer - fra flower power til gullkantet visa. De utgjør 40 prosent av den samlede kjøpekraften i Norge. Og har tid til å handle." - "Dessuten eier de 70-75 prosent av all formuen," opplyser trendforsker Kristin Undheim i Bengal Consulting.

På tur utover

Sigurd Hoel skrev: "Vi må orientere oss utover. For verden forandrer seg, tiden står ikke stille. Men med visse mellomrom, etter streiftog ut i det nye, kan det sees hvordan vår kunst og hele vårt åndsliv vender tilbake igjen, drevet av et riktig instinkt, og søker samling og fornyelse i det hjemlige, i det som var og alltid vil være norsk, og dermed ekte og naturlig for oss."

Neste

Innhold

© Fortellinger.net 2001 – 2015. Webhotell fra MinHost