Fortellinger.netEssays

Fortellinger.net


Hubro

Av Tor M. Solvang, 12.03.2008

På lydløse vinger i skumringen, nesten to meter mellom vingespissene stuper den ned langs fjellskrenten og borer sine skarpe klør inn i ryggen på en intetanende harepus på den lille sletta under bratthenget.

Et gjennomtrengende skrik flerrer stillheten før den ender alle lyder og tegn til liv med sitt sylskarpe nebb, og starter sin møysommelige prosess med å ribbe det meste av hår og pels fra sitt nyervervede måltid. Maken, som nettopp har lagt sine tre egg i den lille gropa på bakken på ei hylle i skrenten litt lenger opp i det bratte juvet, kommer seilende ned på like lydløse vinger for å dele måltidet med sin utvalgte.

Enda, midt i mars måned er de alene, men om få uker har de tre nye nebb å mette, og framtiden blir mer usikker for gnagere og fugler i nærområdet. De store fuglene med sine hornlignende fjærtuster på hodet er et majestetisk syn der de sitter og inntar sitt måltid i skumringen, mens en flokk tause og mistenksomme kråker i bjørkeskogen like ved ikke slipper dem med blikket ett sekund.

De vet veldig godt at også de er oppført på menyen til denne aristokraten, den største og mest majestetiske av uglene..

Neste

© Fortellinger.net 2001 – 2015. Webhotell fra MinHost