Fortellinger.netEssays

Fortellinger.net


VekterNaziene på T-banen

Av Trond Svendsen, 05.07.2003

Kjøpte et 7-dagers kort. Stemplet det og hadde brukt det i en dag!

Da, - på Stortinget stasjon - stod de - minst 20 menn/kvinner med uniformer og håndjern! Men jeg hadde gyldig billett - i 6 dager til.

"Billetten takk"!, sa en myndig stemme, og jeg svarte: "Vis meg ditt ID-kort først". (Det har vi stakkars jævler nemlig rett til å se).

Han viste sitt ID-kort, lynraskt så jeg ikke rakk å lese noe som stod der, men skulle jeg be om å få se på det en gang til? Nei, jeg spurte ikke. Viste min billett. "Vanket" så litt rundt på området mens jeg ventet på min bane. Så hørte jeg plutselig en ny stemme rett bak meg: "Billetten takk"!!

Jeg snudde meg, og der stod en av "kollegene" til kontrollør nr. 1. Fortalte selvsagt at jeg nettopp hadde blitt kontrollert, men trodde han meg? Selvfølgelig ikke. Jeg tok min egen "regle" på nytt: "ID-kortet ditt takk"! Jeg så at han ble rød i trynet, men han viste meg det - kjapt. Og jeg viste billetten.

Fjernet meg så hurtig ca. 50 meter langs perrongen, tok en liten tur opp i gangene (men innenfor kontrollsonen), og gikk så ned til perrongen igjen. Møtte på kontrollør nr. 1 igjen, en tøff pakistaner med dårlig hukommelse, og nok en gang (det hadde ennå ikke gått mer enn ca. 5-6 minutter), ennå en gang spør han meg: "Billetten takk"!!!

Jeg svarer som sant var, "Du fikk se billetten min for noen minutter siden", men neida - dette husket han ikke. Det var da jeg sa de følgende: "Dra til helvete din jævel"! Så forsøkte jeg å gå videre mot perrongen. Men tror dere ikke at idioten sperret veien for meg. Hva gjorde jeg så? Jo jeg forsøkte å "presse" meg forbi han. Og da skjedde det!

Han ropte høyt og tydelig til alle de andre "KontrollNaziene": "Han slo meg"! "Han slo meg". Noe jeg selvsagt ikke gjorde. Jeg forsøkte kun å presse meg forbi han mens han sperret veien.

Straks etter ble jeg lagt i bakken av minst 10 kontrollører. Jeg kjempet i mot og fortalte at jeg hadde billett, men tror dere at de brydde seg om det? Ikke faen. Siden jeg kjempet i mot, så var det en stor og gyldig grunn for dem til å kontakte politiet. Det kalles nemlig "Vold mot offentlig tjenestemann" når man kjemper imot en slik pågripelse.

Mens jeg lå der og kjempet passerte mange passasjerer "opptrinnet", men ingen trodde meg når jeg ropte til dem at dette var et "overgrep" og at jeg hadde gyldig billett. Fikk flere "kommentarer" fra forbipasserende: "Bare ta ham", "Sånn bør snikere tas" "Han er sikkert narkoman" osv.

Politiet kom, og jeg ble tiltalt for "vold mot offentlig tjenestemann"!

Og det verste er - at historien er sann.

Innhold

© Fortellinger.net 2001 – 2015. Webhotell fra MinHost