Fortellinger.netNoveller

Fortellinger.net


Før regnet faller

Av Roger Midtsand, 29.10.2011

Hun hadde nettopp vært i fjæra og snudd på noen steiner. Småkrypene som levde under de trygge, skyggefulle steinene, hadde prøvd å rømme unna de ivrige fingrene hennes. Hun likte å leke med de rare, små skapningene, som løp forvirret rundt i den varme sjøsanden.

Hun steg opp på sykkelen og tok fatt på hjemveien. Humøret var på topp. Den skarpe sjøbrisen, sugde seg fast til det rødlette fjeset. Plutselig tok en kastevind tak i sykkelen hennes. Sykkelen skar litt ut mot den ene siden. Hun vred på styret, og tråkket hardt på sykkelpedalene. Den vinglete sykkelen rettet seg opp, og hun tråkket videre bortover den smale grusveien.

Hun elsket sommerferien. Lange dager med bading og soling på blankpolerte svaberg, gjorde godt for et oppstemt barnesinn.

Hun snudde så vidt på hodet, da hun syklet forbi en gammel mann, som satt på en utslitt benk og smattet på en krumbøyd pipe. En halvfull kasse med ferdig sløyet makrell, sto ved siden av han. Et dusin måker danset skrikende over hodet hans. De gråblå øynene stirret på bølgene, som spilte hvitskummende musikk over de glattbarberte svabergene. De melkehvite skyene, hadde ramlet ned fra himmelen. Nå lå de og badet langt der ute i Østersjøen, som små, snøkledde fjell, fløt de rundt i de duvende bølgene.

Hun syklet forbi et falleferdig hus, som sto og balanserte på en sprukken, skeiv mur. De knuste vindusrutene, gapte mot det høye ugraset, som vokste vilt rundt huset. Og den skjeve døren hang og slang i de rustne hengslene. Ved siden av huset lå et lite, sammensunket uthus. På enden av uthuset, hang det en vindskeiv utedass. De feite spyfluene spant rundt i møkkahaugen som hadde skrumpet kraftig inn med årene. Og rotteparet som hadde slått bo under den sprukne utedassen, var i full gang med å oppfostre en skokk med nyfødte rottebarn.

Hun stoppet opp og kastet blikket på tre guttesykler som lå sammenkveilet i det høye gresset. Hun steg av sykkelen og satte den mot husveggen.

Inne i det nakne huset, hørte hun noen ungegutter diskutere høylytt. Kun et svart hull etter den forlengst utbrente gruen, fortalte om tidligere aktivitet i rommet. Guttene satt urolig på de flisete treplankene og bladde i noen pornoblader, som de hadde rappet fra en eldre bror til den ene av guttene. Guttene pustet tungt der de bladde fort gjennom de krøllete sidene.

Plutselig fikk de oppstemte guttene øye på henne. Ingen sa et ord. De bare glodde måpende på henne, som om hun kom fra en annen planet.

De oppjagede guttene begynte å prate i munnen på hverandre. De fomlet seg opp fra gulvet og stirret på henne med store, blanke øyne.

Hun våknet sakte til liv. En forferdelig smerte skjøt gjennom underlivet hennes. Hun prøvde å reise seg opp. Men det gjorde så inderlig vondt. Hun hylte av smerte. Det gikk sakte, men hun bet tennene sammen og kravlet seg mot døren. Hun løftet på hodet og så opp på den svarte, levende himmelen. Plutselig ble den intense stillheten flerret opp av et kraftig brak. Regnet pisket ned mot ansiktet hennes og vasket vekk de såre tårene som rant nedover kinnene hennes.

Neste

© Fortellinger.net 2001 – 2015. Webhotell fra MinHost