Fortellinger.netNoveller

Fortellinger.net


Merkelige følelser

Av Tor M. Solvang, 04.12.2007

En merkelig følelse i hjertet fikk ham til å stoppe opp et øyeblikk. Prøve å analysere tingenes tilstand. En underlig følelse han ikke hadde kjent siden tenårene da han var forelsket for første gang. Den gang var det jo en grunn til følelsene for han var jo endelig blitt sammen med den jenta han hadde vært forelsket i og ville bli kjent med siden han første gang traff henne.

Nå var han alene og hadde ingen kjæreste eller venner som sto ham så nært. I hvertfall ikke så nært at det kunne frambringe de varme og kriblende vibrasjonene han nå kjente av og til. Han bestemte seg for å analysere hverdagen skritt for skritt, for å prøve å finne ut hva det egentlig var som satte i gang disse reaksjonene. Dagene var nokså like og det var aldri de store utskeielsene i verken den ene eller andre retningen. Han hadde etter hvert kommet inn i en rutinemessig form for livsførsel, der de fleste dager hadde langt på vei samme innhold.

Dagene gikk og innimellom kom disse varme følelsene, som før. Han merket seg etter hvert at det nesten alltid skjedde mens han – eller like etter at han hadde lagt fra seg boka han fikk i gave engang for lenge siden, og som han innimellom leste et par kapitler i når han ikke hadde annet fornuftig å foreta seg. Boka var skrevet av en kvinnelig forfatter og var en biografi som nesten utelukkende handlet om henne selv og hennes følelser i ulike livsfaser.

Han hadde merket seg at det meste hun skrev var så gjenkjennelig og nært og omtrent som klippet ut av hans eget liv. Tankene, følelsene om lengsel og tapt kjærlighet og såre minner fra en tid som var passert, passet liksom helt med hans egne erfaringer og tanker.

Han bestemte seg for å finne ut litt mer om denne forfatteren, og satte i gang sin lille etterforskning. Det viste seg fort at det ikke skulle bli så lett, for boka hadde hun gitt ut under et psevdonym som ikke var til mye hjelp. Han ringte forlaget i håp om å få vite litt mer om forfatteren der, men det kunne han visst spart seg. De kunne selvfølgelig ikke gi ham de opplysningene han søkte, fordi de var bundet av en taushetserklæring som ikke tillot dem å gi noen opplysninger om henne. Det eneste han fikk svar på var at hun var norsk, at hun var en enslig mor og at hun var såpass mye yngre enn ham at han kunne vært hennes far.

De fortalte også at hun hadde flere bøker under bearbeidelse og at det snart ville bli utgitt en oppfølger av den han hadde. Da fikk han plutselig beina ned på jorda igjen. Hva var det egentlig han drev på med? Det var jo helt absurd det han tenkte og engasjerte seg i. En voksen oppegående mann kunne vel ikke forelske seg i et menneske han ikke kjente, ikke hadde sett og ikke visste noe som helst om annet enn at han hadde lest en bok hun hadde utgitt. Kanskje var til og med alt hun skrev bare fri fantasi og tilfeldigvis likt hans egne erfaringer og tanker og ikke noen biografi i hele tatt? I hvertfall ikke en selvbiografi? Og uansett var jo ikke han et tema i hennes historier, det bare føltes sånn.

Han bestemte seg for å forsøke å undertrykke de merkelige vibrasjonene han fikk innimellom og heller bare fortsette å lese bøkene hun hadde skrevet, etter hvert som de ble sluppet ut på markedet.

De ga ham jo bare disse merkelige men gode følelsene, og det var vel intet galt i det..

Innhold

© Fortellinger.net 2001 – 2015. Webhotell fra MinHost